Hürriyet Bakan Tekin’le ‘Öğretmenler Odası’nda

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, ‘Öğretmenler Odası Buluşmaları’ programı kapsamında Kastamonu’da 250’ye yakın öğretmenle bir araya geldi. 6’ncısı düzenlenen buluşmanın kapıları Hürriyet’e de açıldı.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, ‘Öğretmenler Odası Buluşmaları’ programıyla her ayın ilk haftası farklı illerdeki öğretmenlerle buluşuyor. Bugüne kadar ikisi İstanbul’da olmak üzere Ankara, Eskişehir ve Konya’da gerçekleşen programların 6’ncısı Kastamonu’da Şehit Mehmet Yılmaz İmam Hatip Ortaokulu’nda düzenlendi. Kapılarını ilk kez Hürriyet’e açan ‘Öğretmenler Odası Buluşmaları’nda öğretmenler, öneri ve sorunlarını Bakan Tekin ile birebir paylaşma fırsatı buldu. Görüşünü iletmek isteyen her öğretmene tek tek söz verip dinleyen Bakan Tekin, gelen talep ve öneriler hakkında notlarını aldı. Yaklaşık 250 öğretmenin yer aldığı programın açılışında Bakan Tekin, “İstediğimiz her şeyi konuşabiliriz. Hiçbir şey aklınızda kalmasın. Farz edin ki okuldaki öğretmenler odasında toplantı yapıyoruz” dedi. Hürriyet’e yaptığı değerlendirmede ise “Öğretmenler Odası Buluşmalarını hayata geçirirken her şeyden önce amacımız, istişare kültürünü kurumsal hale getirebilmekti” diyerek şunları söyledi:

BİRÇOK UYGULAMAYI HAYATA GEÇİRDİK

Tez Hazırlama

“Biz çok büyük bir aileyiz. Özellikle eğitim öğretim süreçlerini yönetirken, sahanın ihtiyaçlarını tespit ederken öğretmenlerimizle fikir alışverişinde bulunmak bizim için son derece kıymetli. Bu toplantılarla öğretmenlerimizin düşünceleri, öneri, talep ve beklentilerini dinliyoruz. Sahada ihtiyaç duyulan bir konuyu ilk ağızdan öğrenmiş oluyoruz. Bakanlık olarak politikalarımızı belirlerken sahadan gelen talepleri göz önünde bulundurmak ve işin mutfağında yer alan öğretmenlerimizin sesine kulak vermek bizim referans değerlerimiz. Bu kapsamda her ay düzenli olarak gerçekleştirdiğimiz buluşmalarda yaptığımız istişareler sonucunda; öğretmenlerin hizmet affından öğrencilerin sınıf tekrarına, öğretmenlerin mazerete bağlı il emrinden açık öğretim liselerine geçişleri zorlaştıran düzenlemeye kadar birçok uygulamayı hayata geçirdik.

Dolayısıyla ‘Öğretmenler Odası Buluşmaları’ ile karar verme süreçlerinde ‘en büyük gücümüz, öğretmenlerimizdir’ anlayışıyla öğretmenlerimizi tüm karar alma bu süreçlerimize dâhil etmiş oluyoruz. Benim kendimi en mutlu hissettiğim buluşmalar bunlar.”

‘BİZİ MOTİVE EDİYOR’

Tez Hazırlama

– Yasemin Kaplan Ketenoğlu – Sınıf Öğretmeni: “Bakanımızla görüşmemiz gayet verimli geçti ve sorunlarımızı ciddiyetle dinledi. Bu uygulamayı çok faydalı buluyorum ve katkı sağladığını düşünüyorum. Zaten programın başlığı çok güzel, ‘öğretmenler odası’. Buradaki atmosfer de öğretmenler odası gibiydi. Bakanımızın eğitimin mutfağındaki kişilerle iletişim kurması bizi motive ediyor.”

FARKLI İLLERDEN GELDİLER

– Kastamonu’da düzenlenen programa Ağrı, Hatay, Aksaray ve Kocaeli gibi farklı illerden de katılanlar vardı. Sırayla söz alan öğretmenler, sahada yaşadıkları sorunları ve eğitim programlarıyla ilgili görüşlerini aktardı. Bakan Tekin, illerde yaptığı değerlendirme toplantılarında bu ihtiyaçların görüşüleceğini söyledi. Yöneltilen sorular arasında alan değişikliği, özlük hakları ve müfredat programları gibi konular da yer aldı. Bakan Tekin, kendisine yöneltilen soruları dikkatle dinledi. Ayrıca öğretmenlik mesleğinin itibarını ve özlük haklarını korumak istediğinin altını çizdi ve görüşmeler doğrultusunda birçok uygulamanın hayata geçirildiğini hatırlattı.

‘HERKES MUTLAKA KATILMALI’

– Erol Çeliker – Anaokulu Müdürü: “Çok güzel ve verimli bir görüşmeydi. Herkesin mutlaka katılması gerektiğini düşünüyorum. Burada direkt Bakan Tekin’e soru sorabiliyoruz ve bu gerçekten çok önemli. Kendisinin de her soruyu yanıtlaması bizim için onur verici.” 

Tez Hazırlama
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ